Школата Жарден

Интезивен базов курс по флористика за начинаещи – есен 2019

Този курс е предназначен за хора без или с малък опит. Не се страхувайте да вземете цветята в ръцете си. Ще направите първите си букети и аранжировки.

Акцента е върху интензивни занятия в малка група /6 до 8 макс./ с опитни преподаватели. Основното внимание е практическата подготовка /70% практика/ с цел формиране и затвърждаване на техника, навици и стил на работа с цветя и други растителни видове, но и основни теорeтични познания за цветята, кoмпозиция, колористика и стилове във флористиката, видове букети и аранжировки. Добрата теоретична и практическа основа е предпоставка за бъдещото изграждане и развитие на таланта на всеки един флорист. След завършванeто, тези които желаят ще имат възможност да продължат като стажанти във водещи цветарски магазини в София и това е много добра възможност за реално опознаване на професията, затвърждаване и надграждане на наученото над тази базисна подготовка. Също така е време за осмисляне и избор на бъдещо развитие в различните сфери на тази прекрасна професия.

Курсът ще се проведе в два модула по 3 дни, в две седмици.
- 03, 04, 05 септември 2019
- 09, 10, 11 септември 2019

Документ: Сертификат

Формат: Шест занятия по 7 астр. часа, в два модула по 3 дни за 2 седмици – 10-18 ч./13-14 ч. почивка/

Цена: Първи модул: 3 дни - 330 лв.
Втори модул: 3 дни - 390 лв.
В стойността са включени: цветя, аксесоари, съдове, помощни материали, инструменти и много любов.
Желателно е двата модула да бъдат записани заедно, но не е задължително.

Преподаватели: Илина Виденова, Емилия Лозанова

 

ПРОГРАМА


Първи модул:

- Кратка история на флористиката, школи, основни стилове, съвременни тенденции.
- Инструменти и материали
- Композиция: въвеждане на основни понятия-форма, пропорции, симетрия, асиметрия, баланс, ритъм, фокус, релеф/текстура.
- Колористика
- Обработка и съхраняване на цветя
- Практика: спирална и паралелна техника за изработване на букети-кръгъл и висок. Техники на работа с пиефлора, видове аранжировки-паралелен и радиален стил в различни по форма и вид материал, съдове.

Втори модул:

- Букети: поздравителен/комерсиален/букет
- Дизайнерски букет
- Булчински букет
- Аранжировки - поздравителни в кутия, кошница, интериорни композиции, за маса, траурни и още вариации.
- Сватбена флористика – базови, основни познания. Букет, бутониера, венец за глава, гривна, аранжировки, декорация на кола. Основни стилове и модни тенденции.

След завършването на този курс вие ще можете уверено да започнете работа в областта на флористиката или да стартирате свой собствен малък бизнес. Светът е за смелите.


Курсът ще се проведе в гр. София, ул. Димитър Петков №64
За доълнитени въпроси и инфомация: info@jarden-florist.com и тел. 0893053565

Фотогалерия

Колекция снимки

Можете да разгледате нашата колекция от фотографии тук:

>> ФОТОГАЛЕРИЯ

Фотогалерията включва:

• стандартна/ежедневна флористика: букети, аранжировки, кошници, подходящи за рождени и имени дни, партита, коктейли, бизнес мероприятия, за всеки празничен или обикновен, но важен за вас ден;
• сватбена флористика: булчински букети, аранжировки и аксесоари от цветя;
• интериорно озеленяване;

Статии и събития

×

Статии и събития

всичко за цветята

Тук на това място ние от Жарден Флорист ще споделяме статии, мнения, тенденции и всичко за цветята, като акцент в оформянето на интериора, за живота, който излъчват, багрите и уханието.

>> СТАТИИ И СЪБИТИЯ

Аранжирането на цветя е древно изкуство. През цялата си културна история хората са правили букети - за магически ритуали, украса в домовете, култови празници, допълнение към облеклото, но едва през XIV-XV в. осъзнават това като изкуство.

Интериорен фитодизайн

×

Интериорен фитодизайн

Цветята са важен акцент в оформянето на интериора. Те внасят стил, хармония и индивидуалност във всякаква среда – жилищна и административна. Животът, който излъчват, багрите и уханието им влияе успокояващо И релаксиращо. Естетическата потребност да се използва красотата на живите цветя е присъща на всички народи и затова те са задължителен елемент от интериорния дизайн по целия свят.

>> АЛБУМ ИНТЕРИОРЕН ФИТОДИЗАЙН

Изготвянето и реализацията на интериорни решения е допълнителна услуга, която ние от Жарден Флорист предлагаме на своите клиенти. Екипът ни е подготвен в три основни области:
- изготвяне на идеен проект за интериорно озеленяване в жилищни помещения, офиси и търговски обекти, аранжировки и декорации с растения и растителни материали на събития;
- реализация в реални условия;
- консултация за индивидуален фитодизайн.
Една конкретна интериорна идея се прави от компетентни флорист-дизайнери с нюх за красотата и практичността. Като краен етап в реализацията, ние предлагаме и дългосрочна подръжка на осъществените проекти, което дава още по-голяма сигурност на нашите клиенти. 

Горещ телефон

×

Горещ телефон

Поръчки по телефона

Жарден Флорист приема Вашите поръчки и по телефон. 
Поръчките се изпълняват делнични дни от 10:00 до 20:00 ч., празнични дни от 10:00 до 18:00 часа. При влошени метеорологични условия времето за доставка може да бъде различно.
Доставки се извършват само на територията на България.

>> ГОРЕЩ ТЕЛЕФОН 0889423238

• За нас приоритет No 1 е качеството и високия стандарт на обслужване. Жарден Флорист поема пълна гаранция за точния ден и час при изпълнението на всяка приета поръчка, както и за свежия вид на цветята, освен поради стечение на форсмажорни обстоятелства.
• Ние сме експертен екип със солиден опит в областта.
• Ние разбираме изразните средства на цветята.
• Ние сме в готовност и на разположение 24 часа – 7 дни в седмицата – ако имате проблем с поръчката си или имате възражения, обадете ни се. Ще отреагираме на момента.

Благодарим ви за доверието!

×

Внимание!

В случай, че някои цветя са извън сезона (с изключение на рози) ще бъдат заменени по избор на флорист-дизайнера, съобразено със стила и цената на букета

×
×
×